Η Food & Paths αποτελεί μια πρωτοβουλία της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου προκειμένου να φέρει τους επισκέπτες της περιοχής κοντά στην Γαστρονομική παράδοση της Ηπείρου.

Στην Food & Paths θεωρούμε ότι γαστρονομία μίας περιοχής δεν είναι μόνο οι γεύσεις της αλλά και το κοινωνικό περιβάλλον, το κλίμα της, οι συνθήκες που υπαγορεύουν συγκεκριμένες τεχνικές και συνταγές μαγειρικής, η ιστορία και τα ήθη και έθιμα των κατοίκων της. Στη βάση αυτή υλοποιούμε Γαστρονομικές περιηγήσεις σε αυθεντικές τοποθεσίες, συνδυάζοντας ψυχαγωγία, γνώση, διασκέδαση και, φυσικά, μαγειρέματα στη φύση!

Γάστρες, κλέφτικο αρνί ψημένο μέσα στο χώμα, παραδοσιακές πίτες, παγωμένο σερμπέτι από την οθωμανική αυτοκρατορία, φούρνοι με ξύλα, πυροστιές, ακόμη και φούρνοι τανούρ του 3.000 π.Χ. από την Μεσοποταμία είναι κάποια από αυτά που οι επισκέπτες μας βλέπουν, δοκιμάζουν τη χρήση τους τη χρήση τους και γεύονται τα πιάτα τους.

Πότε με την συνοδεία παραδοσιακής ζωντανής μουσικής με λαούτο και βιολί, που ανάγεται στον 19ο αιώνα κι ακόμα πιο πίσω, και πότε αξιοποιώντας τον κύκλο του χρόνου με συμμετοχή στον τρύγο, στο πάτημα των σταφυλιών, στην απόσταξη τσίπουρου, σε γιορτινά μαγειρέματα και σε πανηγύρια, βοηθούμε τον επισκέπτη να ενσωματωθεί στον αληθινό παραδοσιακό πολιτισμό της περιοχής.

Και, φυσικά, για τους τολμηρούς(!) προσφέρουμε και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, αρχίζοντας από το άνοιγμα φύλλου για τις περίφημες πίτες μας.

Όμως η ιστορική μας προσφορά πηγαίνει και πολύ πιο πίσω. Στην Food & Paths υλοποιούμε ακόμη και δείπνα με αυθεντικές αρχαιοελληνικές γεύσεις οι οποίες μεταγράφτηκαν για χρήση σημερινών υλικών όσο πιο πιστά γίνεται, με την βοήθεια μελετητών αρχαιολόγων, δίνοντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες μας να ταξιδέψουν πάνω από 2.000 χρόνια στο παρελθόν!

Περισσότερα για την Food & Paths

.
.
.