Για ακόμη μια χρονιά οι παραλίες της Κρήτης παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και η Costa Nostrum προχωράει στην ετήσια επαναπιστοποιήση τους, συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην παγκόσμια ανάδειξη και προώθηση τους ως Αειφόρες παραλίες.

Το πιστοποιητικό “Costa Nostrum – Sustainable Beaches” αποδίδεται μετά από αντικειμενικό έλεγχο συγκεκριμένων αυστηρών κριτηρίων με σκοπό την μέγιστη δυνατή βαθμολογία (1 έως 4 ιππόκαμπους) στην κλίμακα αειφορίας της Costa Nostrum.

Το 2021, σε μια χρονιά ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τουριστικό κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο, είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι καθώς οι παραλίες της Κρήτης, συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους λουόμενους.

Αν και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν και την φετινή τουριστική περίοδο εξαιτίας της πανδημίας, η όλη διαδικασία καθυστέρησε χρονικά, την δεδομένη στιγμή προχωράει με αμείωτο ενδιαφέρον και οι πρώτες αειφόρες παραλίες για την τουριστική περίοδο επανα-πιστοποιήθηκαν, ενώ πρόκειται να ακολουθήσει και η ανάδειξη και πιστοποίηση και άλλων παραλιών, αρχής γενομένης, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η πιστοποίηση μιας ακόμα δημόσιας παραλίας, ως Αειφόρα Παραλία “Costa Nostrum – Sustainable Beach”.

Συγκεκριμένα οι πρώτες παραλίες για το 2021 που λαμβάνουν την επανα – πιστοποίηση ως “Costa Nostrum – Sustainable Beaches” είναι οι εξής, (με αλφαβητική σειρά):

Δημόσια Παραλία Akti Beach – Καρτερός, στο Δήμο Ηρακλείου (3 Ιππόκαμποι)

Παραλία ξενοδοχειακής μονάδας Apollonia Resort & Spa (3 Ιππόκαμποι)

Παραλία ξενοδοχειακής μονάδας Creta Maris Beach Resort (3 Ιππόκαμποι)

Παραλία ξενοδοχειακής μονάδας Tui Magic Life Candia Maris (3 Ιππόκαμποι)

Μπορείτε να βρείτε και να εξερευνήσετε τις πιστοποιημένες αειφόρες παραλίες Costa Nostrum – Sustainable Beaches, στον σύνδεσμο: https://costanostrum.org/el/beaches/

.
.