Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ και Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσαν στις 12-14 Νοεμβρίου το δεύτερο κατά σειρά τριήμερο πρόγραμμα αφιερωμένο στο ελληνικό κρασί και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει ο οινοτουρισμός.
Το τριήμερο, το οποίο παρακολούθησαν Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, περιελάμβανε και συνεδριακό σκέλος. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών και Μεταφορών, Ενέργειας και Περιβάλλοντος αλλά και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Στόχος είναι η ανάδειξη των προοπτικών σύνδεσης του τουρισμού και του ελληνικού οίνου με λοιπούς παραγωγικούς κλάδους αλλά και λοιπές ειδικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν ανά περιοχή. Παρεμβάσεις έγιναν από ειδικούς του οίνου και του οινοτουρισμού με παρουσίαση, ανάλυση και συζήτηση γύρω από το ελληνικό κρασί και τις καλές πρακτικές στον τομέα της στρατηγικής προώθησης του οινοτουρισμού, όπως ενδεικτικά είναι οι διάσημοι πλέον δρόμοι του κρασιού της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και από επιχειρηματίες του τουρισμού εν γένει που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Η περιοχή, με ισχυρή και μακρά παράδοση στον κλάδο παραγωγής και επεξεργασίας οίνου, περνά σε μια νέα εποχή. Η απολιγνοτοποίηση αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την υιοθέτηση ενός σύγχρονου και βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου, που θα αξιοποιεί και θα επενδύει στις δυνάμεις και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Αυτήν την προσπάθεια έρχεται να συμπληρώσει το Υπουργείο Τουρισμού αναδεικνύοντας τις προοπτικές οικονομικής αναζωογόνησης και βιώσιμης ανάπτυξης που μπορούν να προσφέρουν στην περιοχή οι ειδικές μορφές τουρισμού.

.
.