Ο Θοδωρής Αλεξίου, πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης», μιλάει στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή «Στο βάθος κήπος» για τον πολιτισμό, αλλά και τον Τουρισμό μέσω της γαστρονομίας. Η γαστρονομία κατέχει προνομιακή θέση στο νέο μοντέλο τουρισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη σ’ όλο τον κόσμο, που με λίγα λόγια ονομάζεται «τουρισμός εμπειρίας».
Η ιστορία ενός τόπου, το κλίμα, η οικονομική κατάσταση και ένα πλήθος άλλων παραγόντων δεν είναι άσχετα από τις τοπικές συνταγές και δημιουργίες, αντιθέτως εμπεριέχονται στο φαγητό κι αποτελούν ένα ακόμα ταξίδι γνώσης για τον επισκέπτη στον πολιτισμό του προορισμού.
Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι Γαστρονομικές Διαδρομές, σαν αυτές που διοργανώνει η Λέσχη, αλλά και τα συμπόσια όπου το φαγητό, ο τόπος, το περιβάλλον, ΟΛΑ, συνηγορούν ώστε το ταξίδι να είναι κάτι περισσότερο από γεύση και να μετουσιώνεται σε γνώση και πολιτιστική εμπειρία
Ο Θοδωρής Αλεξίου ασχολείται επίσης με εκείνα τα οικονομικά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τον επιχειρηματία ν’ αναπτύξει την επιχείρηση εστίασης που διαθέτει στους νέους δρόμους που ανοίγονται με το σύγχρονο τουριστικό μοντέλο.

.
.
.